Składniki:
- 1 duża marchew,
- 30 dag pieczarek,
- cebula,
- puszka cieciorki,
- połowa papryki,
- pieprz ziołowy, sól, pieprz, papryka ostra,
- 2 szklanki ryżu
Przygotowanie:
Ryż wsypać do garnka, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości mieszając co jakiś czas. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki, dusić do miękkości. Marchew obrać i zetrzeć na dużej tarce. Cieciorkę odcedzić na sitku. Paprykę pokroić w niewielką kostkę. Do ugotowanego ryżu dodać wszystkie składniki, doprawić przyprawami, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Risotto przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 180 stopni przez 50 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz