W tym poście zamieszczę przepis na kolorowe galaretki w skórkach pomarańczy. Jest, to bardzo smaczny i ciekawy pomysł podania ulubionych galaretek. Kolejnym plusem tego deseru jest to, że nie trzeba myć miseczek po galaretce.;)
Składniki:
- 4-5 dużych pomarańczy o grubej skórce,
- 3 galaretki o dowolnym smaku,
- woda
Galaretki przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu. Po dokładnym rozpuszczeniu we wrzątku galaretki schłodzić aż do momentu, kiedy zacznie zastygać.
Pomarańcze sparzyć we wrzątku przez kilkadziesiąt sekund. Przekroić wzdłuż i ostrożnie łyżką wyjąć miąższ pomarańczy.
Po pewnym czasie, kiedy galaretka będzie do połowy zastygnięta należy wlać ją do miseczek z pomarańczy i odłożyć do całkowitego zastygnięcia.
Gotowe galaretki w pomarańczowych skórkach przekroić na ćwiartki w sposób przedstawiony na poniższym zdjęciu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz