Składniki:
- 4 piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- łyżeczka ostrej papryki,
- łyżka curry i imbiru,
- łyżeczka pieprzu ziołowego
- 3/4 szklanki mleka,
- 2 jaja,
- 1 szklanka mąki,
- sól, pieprz,
- łyżka curry i imbiru
Filety z kurczaka pokroić w niewielkie paski, oprószyć solą, pieprzem, curry, papryką i imbirem. Wstawić do lodówki na 30 min.
Jaja, mąkę i mleko wymieszać mikserem, aż powstanie dość gęste ciasto. Doprawić imbirem, curry, solą i pieprzem. Posolić.
Kawałki kurczaka oprószyć mąką i maczać w cieście. Kłaść na rozgrzany olej. Smażyć ok 5 min do zarumienienia ciasta. Usmażone kurczaki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Maczać w ulubionym sosie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz