Porcja na 6-8 osób
Składniki:
- 40 dag krewetek koktajlowych,
- niewielka główka sałaty lodowej,
- połowa opakowania rukoli,
- pęczek pietruszki,
- 2-3 ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek,
- sól i pieprz,
- papryka
Przyrządzanie:
Krewetki(jeśli są zamarznięte) polać ciepłą wodą. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać wyciśnięty czosnek i odcedzone krewetki. Smażyć przez ok. 4-5 min. Pod koniec dodać poszatkowaną pietruszkę. Całość wymieszać , doprawić solą i pieprzem.
Na półmisek wyłożyć poszarpaną sałatę lodową i rukolę(wcześniej umytą i z oderwanymi łodyżkami). Na sałatę wysypać krewetki z patelni. Paprykę pokroić w paseczki i położyć na krewetki. Całość polać sosem słodko-ostrym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz