Porcja dla 5 osób
Składniki:
- mix sałat z rukolą,
- opakowanie wędzonego łososia (100 g),
- 10 winogron czerwonych,
- mały por
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz, sól,
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Do miski wsyp sałatę. Następnie przygotuj dresing. Wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i przyprawami. Gotowym sosem polej sałatę i dokładnie wymieszaj. Winogrona opłucz w bieżącej wodzie i przekrój. Łososia porwij na mniejsze kawałki. Pora dokładnie wypłucz. Do sałatki będzie nam potrzebna jedynie jego biała część, którą należy przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie pół plasterki. Do miski z sałatą dodaj pokrojone winogrona, pora oraz wdrób łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 min, aby smaki się wymieszały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz