Ilość sztuk: 15
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 0,5 szklanki cukru,
- łyżeczka kakao,
- 1 łyżka przyprawy korzennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 1 szklanka mleka,
- 1/3 szklanki oleju,
- 1 duże jajo
Przygotowanie:
Do miski przesiać mąkę, kakao, przyprawę korzenną i proszek do pieczenia, wymieszać. Do drugiej miski wbić jajo, wlać mleko i dokładnie wymieszać, następnie dodać resztę mokrych składników, wymieszać . Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać dokładnie. Piekarnik nagrzać do temp. 190 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto wlewać do 3/4 wysokości papilotek. Piec w temp. 190 stopni przez 25 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz