Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 1/2 główki sałaty lodowej,
- 1/3 opakowania szpinaku baby,
- 5 łodyg selera naciowego z liśćmi,
- woreczek " Trendy lunch" z kaszą bulgur, pęczakiem i zieloną soczewicą Lidl,
- 2 opakowania sera mozzarella (125 g),
- 5 suszonych pomidorów,
- 3 łyżki prażonego słonecznika,
- 140g kukurydzy z puszki
- 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych,
- łyżeczka soku z limonki lub cytryny,
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Woreczek mieszanki kasz z soczewicą ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Sałatę drobno pokroić, przełożyć do miski. Selera umyć i obrać z włókien, pokroić w kostkę. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w paski. Do miski z sałatą dodać pokrojone składniki oraz ugotowane kasze. W miseczce połączyć olej z pomidorów, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać. Takim sosem polać sałatkę, wymieszać i posypać prażonym słonecznikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz