Koktajl zmiksowałam z miąższu dyni, banana i gruszki. Dodałam świeżego imbiru i doprawiłam łyżeczką cynamonu. A podałam posypany pestkami granata. Na tą jesienną, ponurą i sprzyjającą przeziębianiu pogodę polecam ten koktajl.
Pocja dla 2 osób
Składniki:
- 200 g miąższu z dyni,
- 2 gruszki,
- 1 banan,
- 1 łyżeczka świeżego imbiru,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 250 ml wody,
- łyżka nasion granatu
Przygotowanie:
Miąższ dyni należy pokroić w niewielkie kawałki, włożyć do misy blendera, zalać 1/2 szklanki wody i zmiksować. Banana i gruszki obrać i wykroić środki, pokroić i wrzucić do blendera. Zalać 1/2 szklanki wody. Zmiksować. Doprawić cynamonem i startym na małych oczkach tarki imbirem i ponownie zmiksować. Przelać do szklanek i posypać owocami granatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz