Porcja: 4 osoby, przygotowanie 35-40 min
Składniki:
- 20 dag pieczarek,
- puszka pomidorów,
- 2 ząbki czosnku,
- duża cebula,
- łyżeczka bazyli,
- 4 łyżki kukurydzy z puszki,
- sól i pieprz,
- oliwa z oliwek
Cebulę kroimy w półplasterki, połowę cebuli smażymy w niewielkim garnku, dodajemy pokrojone pomidory z puszki, doprawiamy bazylią i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na patelni smażymy drugą połówkę cebuli. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Zalewamy wodą, aby się dusiły. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kukurydzę i mieszamy. Makaron gotujemy w wodzie z łyżką oleju według przepisu na opakowaniu. Na talerz wykładamy makaron, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz