Składniki:
Ciasto:
- 7 dag masła,
- 7 dag cukru pudru,
- 17 dag mąki,
- 1 jajo,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1,20 kg sera,
- 1 szklanka cukru pudru,
- pół szklanki kwaśnej śmietany,
- 1,5 szklanki mleka,
- 0,5 szklanki oleju,
- 2 całe jaja,
- 5 żółtek,
- 2 budynie śmietankowe,
- 3 łyżki rodzynek,
- puszka brzoskwiń
Na pianę:
- 5 białek,
- 20 dag cukru kryształu,
- 10 dag kokosków
Przygotowanie:
Rodzynki zalać gorącą wodą i odsączyć na sitku. Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w większą kostkę.
Z podanych składników należy wyrobić ciasto, zagnieść i rozwałkować. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Rozwałkowane ciasto rozłożyć na blasze.
W malakserze rozetrzeć na masę cukier, jaja i żółtka. Dodać ser, śmietanę, mleko, olej oraz budyń. Z tych składników powinna powstać masa bez grudek, którą wylewa się na ciasto. Następnie na masę serową wysypać rodzynki i pokrojone w kawałki brzoskwinie. Ciasto piec w rozgrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez 45 min.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier nadal ubijając. Pod koniec ubijania wsypać kokoski wymieszane z łyżką mąki ziemniaczanej. Po upływie 45 min na masę serową wylać pianę z kokoskami. Piec przez 30 min w tej samej temperaturze.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier nadal ubijając. Pod koniec ubijania wsypać kokoski wymieszane z łyżką mąki ziemniaczanej. Po upływie 45 min na masę serową wylać pianę z kokoskami. Piec przez 30 min w tej samej temperaturze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz