2014/06/02

Koktajl truskawkowo-grejpfrutowy z pietruszką

 Sezon truskawkowy w pełni, dlatego nie mogę przepuścić okazji, aby wykorzystać je do przygotowania owocowego mixu. Koktajle są doskonałą opcją na śniadanie. Są szybkie w przygotowaniu i zawierają dużo witamin. Słodki smak truskawek przełamuje gorzko- kwaśny smak grejpfruta. Dodatek pietruszki wzbogaca koktajl o kolejną dawkę witamin. 

 Porcja dla 2 osób

 Składniki:
  • pół kg truskawek,
  • ćwiartka grejpfruta,
  • łyżeczka miodu,
  • łyżka natki pietruszki,
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
Przygotowanie:


Truskawki obrać z szypułek, umyć. Grejpfruta obrać i pokroić w grubą kostkę. Owoce wrzucić do pojemnika blendera, dodać łyżeczkę miodu, umytą natkę pietruszki oraz wodę mineralną. Całość zmiksować. Podawać od razu  lub po schłodzeniu koktajlu w lodówce.