Porcja dla 1 osoby
Składniki:
- woreczek kaszy gryczanej,
- 3 suszone pomidory,
- kilka gałązek natki pietruszki,
- 3 łyżki zielonego groszku,
- pieprz i sól
Przygotowanie:
W garnku zagotować osoloną wodę, dodać kaszę, gotować ok. 15 min aż napęcznieje. Do tej sałatki użyłam mrożonego groszku, dlatego ugotowałam go w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, aby nie stracił barwy, ok. 7 min.
Gotową kaszę wsypać do miski, dodać ugotowany groszek ( można też użyć groszku z puszki), pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawić pieprzem i polać odrobiną oleju z pomidorów, dokładnie wymieszać .
Smacznego;) Czyż nie jest prosta?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz