2015/08/10

Lemoniada arbuzowo-malinowa

W taki gorący dzień, gdy temperatura wynosi 34 stopnie pragnienie jest ogromne. Bardzo szybko można się odwodnić zatem należy pić dużo płynów. Czy to woda, mrożona herbata czy właśnie lemoniada. Ważne żeby dostarczyć organizmowi wodę i witaminy. 
W ogródku na krzaku wisiały soczyste, jędrne maliny natomiast  w lodówce znalazłam arbuza. Te dwa owoce po zmiksowaniu i  porządnym ochłodzeniu stworzyły pyszną, słodko-kwaśną lemoniadę.  Tak niewiele potrzeba by ją przygotować.

Porcja dla 4 osób

Składniki:
  • pół małego arbuza,
  • 2 szklanki malin,
  • szklanka wody mineralnej,
  • listki mięty do ozdoby
Przygotowanie:

Arbuza kroimy na większe kawałki i wrzucamy do misy blendera, dodajemy maliny i wodę. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek i chłodzimy.