Czerwiec to mój ukochany miesiąc. Ciepłe dni i grządki pełne młodych warzyw. Szpinak, jarmuż, sałata, rzodkiewka oraz botwinka. Świeże, młode liście jarmużu, szpinaku czy botwinki aż się proszą, żeby je zerwać i przygotować sałatkę lub moje ulubione jarmużowe chipsy.
W tym roku matka natura chojnie obdażyła nas swoimi plonami. Dlatego trzeba szybko korzystać z tych dobrodziejstw. Zatem przygotowałam kolorową i bardzo zdrową sałatkę do obiadu.
Składniki:
- 3 młode marchewki,
- 2 młode cukinie,
- 4 liście botwinki,
- kilka młodych buraczków,
- kwiaty ogórecznika do przyzdobienia,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- pół cytryny,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz