2016/09/15

Koktajl jaglany z mango

Kasza jaglana nie należy do moich ulubionych , aczkolwiek lubię ją z dodatkiem owoców i miodu. Naszym nowym odkryciem stały się płatki jaglane. Zalane wodą i odstawione na noc, a następnie zmiksowane są super podkładką do koktajli. Z tak zmiksowanej mikstury powstaje wegetariańskie "mleko" jaglane. 
Mango świetnie sprawdza się w roli dodatku do koktajlu i nadaje delikatnego, egzotycznego smaku oraz żółtego koloru.

Składniki:
  • mango,
  • 2 brzoskwinie,
  • 2 śliwki,
  • 3 łyżki płatków  jaglanych,
  • 2 szklanki wody
Przygotowanie:

Płatki jaglane zalewamy wodą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia dolewamy szklankę zimnej wody i miksujemy. Mango obkrawamy do okoła pestki i wykrawamy miąższ, wrzucamy do misy blendera. Dodajemy pokrojoną brzoskwinie oraz śliwki, zalewamy "mlekiem" jaglanym. Całość dokładnie miksujemy i odstawiamy do lodówki na kilka minut. Popijamy ze smakiem :)