Kasza jaglana nie należy do moich ulubionych , aczkolwiek lubię ją z dodatkiem owoców i miodu. Naszym nowym odkryciem stały się płatki jaglane. Zalane wodą i odstawione na noc, a następnie zmiksowane są super podkładką do koktajli. Z tak zmiksowanej mikstury powstaje wegetariańskie "mleko" jaglane.
Mango świetnie sprawdza się w roli dodatku do koktajlu i nadaje delikatnego, egzotycznego smaku oraz żółtego koloru.
Składniki:
- mango,
- 2 brzoskwinie,
- 2 śliwki,
- 3 łyżki płatków jaglanych,
- 2 szklanki wody
Przygotowanie:
Płatki jaglane zalewamy wodą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia dolewamy szklankę zimnej wody i miksujemy. Mango obkrawamy do okoła pestki i wykrawamy miąższ, wrzucamy do misy blendera. Dodajemy pokrojoną brzoskwinie oraz śliwki, zalewamy "mlekiem" jaglanym. Całość dokładnie miksujemy i odstawiamy do lodówki na kilka minut. Popijamy ze smakiem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz