Porcja dla 4 osób
Czas przygotowania: 30 min
Składniki:
- 1 awokado,
- 5 suszonych pomidorów,
- 4 łodygi selera naciowego,
- puszka tuńczyka w oleju,
- 100 g makaronu mini kółka Lubella,
- 50 g melona,
- 10 małych rzodkiewek,
- młoda cebulka,
- opakowanie mixu sałat
- 3 łyżki oleju sezamowego,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente ok. 5 min, ostudzić. Do miski wsypać opakowanie sałaty, rozdrobnionego i odcedzonego tuńczyka. Selera należy obrać z włókien i pokroić w plasterki. Suszone pomidory pokroić w paski. Melona i awokado pokroić w kostkę.
Do miski z sałatą dodać pokrojone składniki i ugotowany makaron. Wymieszać. W miseczce zrobić dressing z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu. Polać nim sałatkę. Posypać posiekaną drobno cebulką i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz