2017/10/23

Sałatka z buraczkami, kaparami i granatem

Smaczna sałatka z różnymi smakami. Przewijają się słone kapary, słodkie pieczone  buraczki  i kwaśny granat. Na dokładkę dodałam moją ulubioną mieszankę kaszy z
 zieloną soczewicą " Trendy Lunch". Sałatka jest syta, pyszna i ładnie wygląda :) Odważne połączenie smaków dla odważnych smakoszy sałatek. 

Składniki:
  • 10 buraczków,
  • 2 łyżki kaparów,
  • 150 g rukoli lub mixu sałat,
  • 3 łyżki ziarenek granatu,
  • woreczek " Trendy Lunch z soczewicą"
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki tymianku,
  •  pieprz do smaku
Przygotowanie:

Blachę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Buraczki umyć i obrać, zetrzeć na tarce w talarki. Ułożyć na papierze do pieczenia, polać 2 łyżkami oliwy, posypać tymiankiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min.
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.
Do miski na sałatę przełożyć opłukaną i lekko wysuszoną rukolę, przesypać kaszę, dodać upieczone buraczki, kapary i ziarenka granatu. Wymieszać łyżką,  polać oliwą i posypać pieprzem. Ponownie wymieszać. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz