zieloną soczewicą " Trendy Lunch". Sałatka jest syta, pyszna i ładnie wygląda :) Odważne połączenie smaków dla odważnych smakoszy sałatek.
Składniki:
- 10 buraczków,
- 2 łyżki kaparów,
- 150 g rukoli lub mixu sałat,
- 3 łyżki ziarenek granatu,
- woreczek " Trendy Lunch z soczewicą"
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki tymianku,
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Blachę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Buraczki umyć i obrać, zetrzeć na tarce w talarki. Ułożyć na papierze do pieczenia, polać 2 łyżkami oliwy, posypać tymiankiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min.
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.
Do miski na sałatę przełożyć opłukaną i lekko wysuszoną rukolę, przesypać kaszę, dodać upieczone buraczki, kapary i ziarenka granatu. Wymieszać łyżką, polać oliwą i posypać pieprzem. Ponownie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz