2018/02/03

Amarantusowy omlet z rzodkiewkowym twarożkiem

Mąka z ziarenek amarantusa ma ciekawy zapach i  idealnie nadaje się do omletów i placuszków. Na dzisiejsze śniadanie zrobiłam bezglutenowy, puszysty i syty omlet. W środek dałam serek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Pyszne śniadanie gotowe w niecałe 10 min.

Porcja dla 1 osoby

Składniki:
  • 2 jaja,
  • 5 łyżek mąki z amarantusa,
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego,
  • 125 g Bielucha,
  • 4 rzodkiewki,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • pieprz i sól do smaku,
  • łyżka kiełek z jarmużu
Przygotowanie:

W niewielkiej misce widelcem roztrzepać  jaja z mąką, doprawić solą i pieprzem. Na roztopiony olej  kokosowy wylać masę jajeczną i smażyć do ściecia jaj z obu stron. 
Serek Bieluch przełożyć do miseczki, dodać umyte i pokrojone drobno rzodkiewki i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. 
Omlet wyłożyć na talerz,  posmarować twarożkiem i złożyć na pół. Smacznego ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz