2018/02/01

Szpinakowy koktajl z ogórkiem i tahini

Szpinak zmiksowany z łyżeczką tahini, która nadaje sezamowego posmaku, ogórkiem, bananem, kwaśnym kiwi i pomarańczą. Zielone koktajle z owocami to zdrowy i smaczny sposób na przemycenie witamin. 

Porcja dla 3 osób

Składniki:
  • 50 g szpinaku,
  • 50 g ogórka,
  • 1 pomarańcza,
  • 3 kiwi,
  • 1 banan,
  • 1 łyżeczka tahini,
  • 2 szklanki mineralnej wody
Przygotowanie:

Szpinak umyć i odciąć ogonki, wrzucić do misy blendera. Owoce obrać i pokroić, wrzucić do szpinaku. Ogórka obrać i pokroić w grubsze kawałki, dołożyć do owoców.  Dodać łyżeczkę tahini. Wlać wodę i zmiksować.  Koktajl przelać do szklanek i wypić na zdrowie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz